lørdag 18. april 2009

Kaker

DAIM-ISKAKE




Svigerforeldrene mine hadde bursdag i mars, og da prøvde jeg for første gang å lage Daimiskake! Ganske fornøyd etter første forsøk! Smakte godt gjorde den også :-)

Her er oppskrifta jeg brukte:
Mandelbunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
100gr mandler

Stivpisk hvitene og sukker og bland i de malte mandlene. Ha i en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca 30 min. Avkjøl


Isen:
4 eggeplommer
100gr sukker
3dl fløte
2 pk doble daim (hold av litt til pynt)

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk fløte til krem og rør i. Hakk daimen og vend i isblandingen. Hell isen i kakeformen og jevn utover. Dryss over resten av Daim sjokoladen. Sett kaka i fryseren.

SJOKOLADEKAKE MED NØTTEBUNN

Jeg fant ei oppskrift på ei kake som jeg fikk lyst til å prøve, siden vi skulle ha gjester på pizza så var det jo kjekt med ei kake til dessert. Kaka ble god, men veldig mektig!


Bunn:
250 g mandler
250 g melis
5 eggehviter

Mal mandlene uskoldet

Rør sammen melis og eggehviter (skal ikke piskes stivt, bare blandes godt sammen.

Ha i smurt springform (mellomste str) og stek ved 175 grader i ca 45 minutter.

Fyll:
5 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
1,5 plate mørk kokesjokolade
150 g meierismør

Sukker, fløte og kokesjokolade kokes til "grøt". Pass på å koke lenge nok, hvis ikke blir ikke fyllet seigt. Eggeplommene haes i etter en stund og smør røres i til slutt. Avkjøl fyllet litt før det helles over kald kakebunn. Sett i kjøleskap eller legg plastfolie over før den fryses .
Mmmm




__________________

fredag 10. april 2009

Kort



Med dårlig vær i påska, så må man jo finne på noe mens mannen har okkupert pc'n. Da satte jeg meg ved siden av han og lagde noen kort. Mannens kommentar var "De er jo litt jentete da, du må lage noen som er litt mer guttete", så da blir det neste prosjekt!

Hekle, hekle


Jeg hekler og hekler. Planen er at det skal bli et teppe, men hvor stort?!? Det finner jeg ut etterhvert! Det blir i alle fall brunt, grønt og hvitt.