fredag 29. januar 2010

Nytt kort

I morgen er vi invitert på bursdagsmiddag hos ei venninne, som forøvrig er flink på kjøkkenet, så vi gleder oss alltid til middag hos henne! Da man skal i bursdag må man jo ha kort til gaven. Her er kortet hun skal få...

tirsdag 26. januar 2010

Litt av hvert

Store gutter leker seg - gamle minner vekkes


Den yngre garden måtte være inne og så lengtende ut etter fedrene...
Middag hos svigers på lørdag, der var også svoger og kusina til lillemann.

Lillemann mater farfar, mens han blir massert av sin sønn.



Søndag spiste vi middag på Dolly Dimples på Gjøvik etter en tur på tomta der våre foreldre kom på en omvisning.

Lillemann er ute og lufter seg mellom slagene (Han har kastet opp over et døgn nå...)


Huset

Her er noen bilder fra huset. Det var første gang jeg var i loftsetasjen! Litt nedtur med loftstua på grunn av vinduene, de er veldig høyt oppe på veggen, dette på grunn av at vi ikke fikk lov til å ha balkong i loftsetasjen på grunn av regel om høyden på huset...

Her er mann og sønn utenfor inngangen, godt vi skal ha annen inngangsdør enn den der!

tirsdag 19. januar 2010

I dag prøvde lillemann først tegnestifter og deretter fingermaling, det var stor stas og han var veldig konsentrert! Det var morsomt å se på hvor fasinert han var og var ikke redd for å få maling på fingrene.



Etter at lillemann hadde lagt seg, lagde jeg rundstykker. Vi hadde igjen vaffelrøre i kjøleskapet, så jeg blandet i mer mel, melk og margarin og tilsatte gjær, grovbakst, linfrø og solsikkekjerner og vips så sto gjærdeigen til heving! 48 ferske rundstykker med en liten smak av vafler...

søndag 3. januar 2010

Himmelsk julebrownie med marsipan


I romjula fikk jeg låne et blad av min søster - vakre hjem&interiør og når jeg satte og bladde i det, så kom jeg over ei kakeoppskrift jeg bare måtte prøve siden jeg hadde marsipan liggende i kjøleskapet!
Her er oppskrifta som er til ei lita langpanne:
3 egg
3,5 dl sukker
2 dl mykt smør
1 plate (150gr- stemmer jo ikke det da!) mørk kokesjokolade eller 4 ts bakekakao
2 ts vaniljesukker
80 gr hakkede macadamianøtter ( brukte andre usalta nøtter jeg)
200 gr revet marsipan
Rør sammen egg og sukker.
Hvis du bruker kokesjokolade, smelter du den sammen med smøret i en kjele på lav varme, og blander det sammen med eggeblandingen mens du rører den godt. Bruker du bakekakao, tilsetter du den sammen med det myke smøret. Bland i resten av ingrediensene og rør godt.
Røren skal være seig og klissete.
Hell røren i en liten langpanne med bakepapir.
Stekes på 175 grader i ca 15 minutter ved varmluft og 20 minutter uten. Det er viktig å følge med kaken. Brownie skal være nesten flytende inni. Stek den derfor heller for lite enn for mye!
Velbekomme!

Nytt strikketøy til lillemann!

Se så tøff monsterstrikkebukse lillemann har fått! Min snille søster fikk sin svigermor til å strikke to like bukser, slik at lillemann og kusina har like :-)


Lillemann fikk fanagenser til bursdagen sin og til jul fikk han mathende bukse, så nå blir han god og varm når han sover i vogna si :-)

Å turne på stellebordet er forresten veldig gøy! Mamma'n og pappa'n er ikke like enige i det...



fredag 1. januar 2010

litt mer romjul

6.juledag hadde vi et vennepar på besøk, vi har en uoffisell matkonkurranse, så vi hadde planlagt en 5 retters middag denne gangen for å overgå dem sin peking and. Første forrett var avokado fylt med rømme, rødløk, ørretrogn og lodderogn, andre forrett var einerrøkt laks med gravlakssaus, hovedretten var marinert strutsemedaljong med tropisk salsa og porto bello sopp servert med ris, deretter jarlsbergsticks dyppet i sjokolade som mellomrett for så å avslutte med hjemmelaget creme brulee som dessert. - Vi ble mette!
Jeg var på vinmonopolet og spurte om hjelp til drikke til maten, men hun som hjalp meg var veldig usikker på vin til struts siden hun selv ikke hadde smakt det, vinen vi endte opp med var god! :-)

Her er bordet ferdig dekket.


Gjestene måtte gjette hva hovedretten var... de hadde mange gode forslag, men klarte det ikke på første forsøk.


Her er hovedretten.

Romjula

Da var 2009 ferdig og vi er i gang med 2010. Nytt år og nye muligheter - hva vil dette året bringe mon tro?!?

Nissen kom i alle fall i 2009 og vi tok også et tradisjonelt bilde av familen foran juletreet :-)